Blogdan Para Kazanmak: Nasıl Yapılır, Ne kadar Kazanılır?

Belki zaten bir blogunuz var ya da macera seyahati, sürdürülebilir moda veya ev dekorasyonu tutkunuzu her zaman paylaşmak istediniz.

Blog yazmak, uzmanlığınızı paylaşmak, çevrimiçi bir toplulukla bağlantı kurmak ve aynı zamanda internetten para kazanmak için harika bir girişimdir.

Hepsinden iyisi, blogdan para kazanmak için tam zamanlı bir yazar olmanıza gerek yok. İster tam zamanlı kariyeriniz, ister tutkulu bir projeniz olsun, ek olarak hemen blog yazmaya başlayabilirsiniz.

İşte kendi çevrimiçi blogunuzu nasıl başlatacağınız veya büyüteceğiniz ve blog yazarak para kazanmanın 10 yolu hakkında bilmeniz gerekenler.

Yeni bir işe başlamadan önce, kazanma potansiyeliniz hakkında fikir sahibi olmanız önemlidir. Bu, herhangi bir ticari girişimin değerli bir girişim olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Blog yazarak ne kadar para kazanabilirim?

Çoğu blogcu, ilk yıl genellikle ayda 200 dolar ile 2.500 dolar arasında herhangi bir yerde kazanır. Bununla birlikte, blog yazarak ne kadar kazanabileceğiniz konusunda birçok değişken vardır. Daha deneyimli blogcular bundan çok daha fazlasını kazanabilirken, birçok amatör blogcu bir yılda 200 dolar seviyesinde kalır.

En iyi blogcular ne kadar kazanıyor?

Dünya çapında çeşitli başarılı blog yazarlarını kataloglayan bu 2022 blogcu gelir raporuna göre, en başarılı blogcular ayda yaklaşık 4.000 dolar ile 160.000 dolar arasında gelir elde ediyor.

Blogunuzun sonunda bu popülerlik ve kazanç seviyelerine ulaşması mümkün olsa da, sadık bir takipçi kitlesi oluşturmanın zaman gerektirdiğini bilmelisiniz. Bu nedenle bir gecede başarıya ulaşmayı beklemeyin.

Ancak, kendinizi bu zorluğa adamaya hazırsanız, blog yazmak, uygulanabilir bir ek iş ve hatta tam zamanlı bir iş yaratmanın harika bir yoludur.

Ne tür blogcular en çok para kazanıyor?

Para kazanma potansiyeli yüksek bir blog türü seçmeniz sizin için önemlidir, ancak bunun tutkulu olduğunuz bir şey olması da aynı derecede önemlidir. Aksi takdirde, aynı konu hakkında tekrar tekrar yazmaktan sıkıldığınızı fark edeceksiniz.

İşte 2023’te en çok para kazanan blog türleri:

1. Seyahat blogları

Dijital bir göçebe olmayı ve dünyayı dolaşmayı hayal ettiyseniz, bir seyahat blogu sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

2. Refah blogları

İlgi alanlarınızın nerede olduğuna bağlı olarak, fiziksel, zihinsel ve ruhsal refahla ilgili farklı nişler vardır. Kişisel bakım, farkındalık veya fiziksel sağlık ve zindelik gibi konularla ilgileniyorsanız, refah alanında bir blog size uygun olabilir.

3. Yiyecek ve içecek blogları

Potansiyel blog konuları arasında kendi tariflerinizi paylaşmak, yerel restoranları incelemek veya yiyecek ve içecek endüstrisindeki farklı ürünleri test etmek yer alır.

4. Ev tasarımı ve yenileme blogları

İnsanlar, zamanları ve paraları olduğunda evlerini nasıl yenileyeceklerini hayal etmeye bayılırlar. Tasarım konusunda bir gözünüz varsa veya kendi evinizde tadilata başlıyorsanız, bir ev tasarlamaya ve dekore etmeye giden her şeye perde arkasından değerli bir bakış sunabileceksiniz.

5. Moda ve güzellik blogları

İster en son moda ve güzellik trendleri hakkında güncel bilgilere sahip olmaya takıntılı olun, ister kendi benzersiz kişisel tarzınızı oluşturmakla daha çok ilgileniyor olun, bir moda veya güzellik blogu, okuyucularla bağlantı kurmanın harika bir yoludur.

6. Ebeveynlik veya evcil hayvan blogları

Hem çocukların hem de evcil hayvanların ebeveynleri, değer verdikleri şeylere en iyi nasıl bakacakları konusunda her zaman yeni bilgiler ararlar.

Ebeveynlik veya evcil hayvan blogunuz, ürünleri incelemeye ve karşılaştırmaya, ipuçlarınızı ve püf noktalarınızı paylaşmaya veya ebeveynlik yolculuğunuzun perde arkası görünümünü sağlamaya odaklanabilir.

7. Etkinlik blogları

İnsanlar çevrimiçi araştırma yaparak etkinliklerini planlamayı severler, bu nedenle bir etkinlik planlayıcısı veya fotoğrafçısıysanız, bu konuyla ilgili bir blog yeni potansiyel müşterilerle bağlantı kurmanın harika bir yolu olabilir.

8. Finans blogları

Dışarıda pek çok hevesli girişimci varken, insanlara işlerini nasıl kuracaklarını, para biriktireceklerini, yatırım yapacaklarını veya borçlarını nasıl ödeyeceklerini öğreten bir finansal blog kesinlikle bir hit olacak.

9. Hobi ve ilgi alanları blogları

İster uzun süreli bir hobici olun, ister yeni bir ilgi alanı keşfetmeye yeni başlamış olun, bir hobi blogu yolculuğunuzu belgelemek için ideal bir yerdir.

Blog yazarak para kazanmanın 10 yolu

Artık blog yazarak para kazanmanın mümkün olduğunu bildiğinize ve bazı blogcuların her ay ne kadar para kazandığını gördüğünüze göre, blogunuzdan para kazanmanın farklı yollarına daha yakından bakmanın zamanı geldi.

İşte 2023’te blog yazarak para kazanmanın en iyi 10 yolu:

1. Google AdSense’i kullanın

Blogunuzda ücretli reklamlar yayınlamaya açıksanız, Google AdSense başlamak için mükemmel bir yerdir. Kullanımı tamamen ücretsiz olmakla kalmaz, sitenizde yayınlanan reklamlarla bağlantı kurma ve bunları inceleme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Hatta reklamların görünümünü, blogunuzun tasarımına uyacak ve yersiz görünmeyecek şekilde özelleştirebileceksiniz.

Google AdSense’i kullanmanın bir başka avantajı da, başlamak için yerleşik bir kitlenizin olması gerekmemesidir. AdSense, tıpkı sizinki gibi bloglarda reklam yayınlamak için ödeme yapmaya istekli işletmelerle bağlantı kurarak bir aracı görevi görecektir.

Google AdSense üzerinden reklam yayınlayarak kazanabileceğiniz para miktarı birkaç faktöre bağlı olacaktır. İlk olarak, reklamverenlerin blogunuzda bir reklam yayınlamak için birbirlerine karşı teklif vermesi gerekir. En yüksek teklifi veren, spotu kazanacak ve kanıtlanmış bir kitleye sahip blogların talep görme ve daha yüksek oranlar getirme olasılığı daha yüksektir.

Google AdSense’i kullanarak ne kadar kazanabileceğinize katkıda bulunan diğer faktör, reklamın blogunuzda aldığı tıklama veya gösterim sayısıdır. Bu, blogunuzu ziyaret eden ve içeriğinizle etkileşime giren ne kadar çok kişi olursa, kazanç potansiyelinizin o kadar yüksek olacağı anlamına gelir.

AdSense’e kaydolduktan sonra, AdSense erişimine izin vermek için blogunuzun arka ucuna benzersiz bir kod yapıştırmanız gerekir. Reklamların nereye yerleştirilmesini ve kaç tane yayınlanmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Reklamverenler teklif verdikten ve reklam yerini kazandıktan sonra, AdSense reklamı yayınlamak, reklamvereni faturalandırmak ve size ödeme yapmakla ilgilenir.

Google AdSense, içeriğiniz ve hedef kitlenizle alakalı olan şeylere göre blogunuz için reklamları otomatik olarak seçer. Bu, değerli zamanınızı sitenizde yayınlanan reklamları onaylamak için harcamanıza gerek olmadığı ve bunların içeriğinizin geri kalanına uyacağından emin olabileceğiniz anlamına gelir. Bununla birlikte, sitenizde uygun olmadığını düşündüğünüz bir reklamın yayınlandığını görürseniz, ayarlarınızı belirli reklamlara izin verecek veya engelleyecek şekilde düzenleyebilirsiniz, böylece blog okuyucularınızın hangi içeriği gördüğü konusunda son sözü siz alırsınız.

2. Blogunuzdan TBM veya BGBM reklamlarıyla para kazanın

Çevrimiçi reklamların fiyatlandırılmasının iki ana yolu vardır: TBM ve BGBM. TBM, tıklama başına maliyet anlamına gelir; bu, blog ziyaretçilerinizden biri bir reklamı her tıkladığında, önceden belirlenmiş bir miktarda para kazanacağınız anlamına gelir. BGBM, bin gösterim başına maliyet anlamına gelir; bu, bir reklamın her bin gösterim aldığında belirli bir miktar alacağınız anlamına gelir. Blog okuyucularınızın içeriğinizle nasıl etkileşime girdiğine ve sitenizi her gün kaç kişinin ziyaret ettiğine bağlı olarak, bu ödeme sistemlerinden hangisinin daha faydalı olacağını belirlemek için blog analizlerinize bakmak iyi bir fikirdir.

Blogunuzda TBM veya BGBM reklamları yayınlamak istiyorsanız, blog nişinizle alakalı ve web trafiği seviyenizdeki blogcularla çalışan farklı reklam ağlarını araştırarak başlayın. Birçok reklam ağının başvurabileceğiniz çevrimiçi bir formu olacak veya iletişim bilgilerini kullanarak  ulaşabileceksiniz.

Bazı reklam ağları, her iki taraf için de uygun olup olmadığını test etmek için yeni bloglarla bir veya iki haftalık bir deneme yapmayı seçecektir. Reklam yayınlamaya başlamak için blog kodlamanıza yapıştırmanız için size benzersiz bir kod verilecektir.

Bu yöntemle kazanabileceğiniz para miktarı, blogunuzla kaç kişinin etkileşimde bulunduğuna göre belirlenir. Gönderilerinizin arama motoru sonuçlarında daha erken görünmesini sağlamak için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) kullandığınızdan emin olun. Bu, daha fazla okuyucu getirmenize ve dolayısıyla daha fazla para kazanmanıza yardımcı olacaktır.

3. Doğrudan reklamlar satın

Doğrudan reklam satmakla üçüncü bir taraf kullanmak arasındaki temel fark, sahip olduğunuz kontrol ve sorumluluk düzeyidir. Üçüncü bir taraf kullanmanın yararı, sizin için her şeyle ilgilenmeleridir. Öte yandan, doğrudan reklam satmanın yararı, sizin için daha fazla iş olsa da, oranlarınızı belirlemeniz ve kendi şartlarınızı müzakere etmeniz anlamına gelir ve daha yüksek kazanç potansiyeli sağlar.

Blogunuzda yayınlamayı seçtiğiniz tüm reklamlarda olduğu gibi, bunların içeriğinizin geri kalanına uymasını sağlamak ve sadık okuyucularınızı sitenizi ziyaret etmeye devam etmekten caydırmamak son derece önemlidir. Reklamlar, blogcular için harika bir gelir kaynağı olsa da, dikkat dağıtıcı ve alakasız reklamlarla blogunuzun kalitesinden asla ödün vermek istemezsiniz.

İlk olarak, ne kadar ücret alınacağını araştırmak, şartlarınızı yazmak ve reklamverenleri faturalandırmak için bir sistem kurmak için gerekli özeni gösterin.

4. Blog gönderilerinize satış ortaklığı bağlantılarını ekleyin

Bir satış ortaklığı programının parçası olmak, blogunuzdan organik bir şekilde para kazanmanın harika bir yoludur. Satış ortaklığı pazarlaması ile bir şirkette hesap oluşturursunuz ve okuyucularınızla paylaşabileceğiniz özel bir satış ortaklığı bağlantısı alırsınız. Ardından, birisi bağlantınızı tıklayıp satın alma işlemi için kullandığında, parasal bir ödül alırsınız. Bu genellikle ziyaretçilerinizin satın almalarının belirli bir yüzdesi şeklindedir. Satış ortaklığı ürünlerini blog gönderilerinizde paylaşmak, çevrimiçi topluluğunuzun harika ürünler bulmasına ve ek ücret ödemeden işletmenizi desteklemesine yardımcı olmanın etkili bir yoludur.

Çoğu satış ortaklığı ağı, mevcut bir kitleyi göstermenizi gerektirmez, bu nedenle hala hedef kitlenizi oluşturuyor olsanız bile başlayabilirsiniz. Nişinize uyan ortaklık programları arayın veya çok çeşitli nişlere hitap eden Amazon’un satış ortaklığı programı Amazon Associates gibi büyük bir şirkete gidin.

Satış ortağı olmak için kaydolduktan sonra, satış ortaklığı bağlantılarınızı organik olarak içeriğinize eklemeye başlayabilir veya blog okuyucularınızı belirli ürünleri satın almaya teşvik etmek için özel olarak tasarlanmış içerik oluşturabilirsiniz.

5. Dijital ürünler satmak

Başka şirketler için reklam yayınlayarak para kazanmanın mümkün olduğunu biliyorsunuz, ancak işinizi büyütmeyi ve dijital ürünler satarak yeni bir gelir akışı yaratmayı düşündünüz mü?

Herhangi bir ürünü oluşturmak ve satmak çok fazla iş olsa da, dijital bir ürün oluşturmak, fiziksel ürünleri satmaktan önemli ölçüde daha az yatırımdır. Bir ürün fikri bulmanız ve uygulamanız, ayrıca fiyatlandırmanızı belirlemeniz ve ürün listeleri oluşturmanız gerekecek. Ancak, tüm bu işleri önceden yaptığınızda, dijital ürününüz otomatikleştirilebilir, böylece kitlenize pazarlamaya devam etmeniz koşuluyla pasif bir gelir kaynağı haline gelebilir.

Daha önce hiç dijital ürün oluşturmadıysanız, muhtemelen küçükten başlamak isteyeceksiniz. Hangi ürünleri oluşturacağınıza karar verirken, mevcut blog okuyucularınızın satın alma olasılığı yüksek bir şey yapabilmeniz için hedef kitlenizi aklınızda bulundurun. Popüler bir dijital ürün, hedef kitlenizin mücadele ettiği bir konuyu ele alan bir infografik veya belgedir. Örneğin, bir evcil hayvan eğitimi blogu yayınlarsanız, müşterinize asi bir köpeğin size itaat etmesini sağlamak için kusursuz rehberiniz üzerinden yürüdüğünüz bir infografik yayınlayabilir veya yeni evcil hayvan sahipleri için önerdiğiniz ürünlerin ayrıntılı bir listesini paylaşabilirsiniz.

6. Blogunuzu işletmeniz için bir içerik pazarlama aracı olarak kullanın

Para kazanmak için bir blog başlatmak ilginizi çekebilir, ancak blog yazmak, ürünlerini veya hizmetlerini mevcut müşterilere pazarlamak ve pazarda marka bilinirliği oluşturmak isteyen işletme sahipleri için de yararlı olabilir. Bu durumda blog yazılarınız, web sitenize yeni insanları getirmeyi ve onları satın almaya teşvik etmeyi amaçlamalıdır. Bunun gerçekleşmesi için, müşteri yolculuğunu ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırabilmeniz için hedef pazarınızı tanımanız gerekir.

Genel olarak, insanlar yeni bir işletme web sitesini ilk kez ziyaret ettiklerinde satın alma eğilimi göstermezler. Bu nedenle blog gönderileriniz için iyi düşünülmüş bir içerik pazarlama planı oluşturmak, bir bağlantı oluşturmanın, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında farkındalık yaratmanın ve okuyucuların daha fazlası için geri gelmesini sağlayan değer sağlamanın etkili bir yolu olabilir. Blogunuzu, olumlu müşteri deneyimlerini veya genel incelemeleri paylaşmak için de kullanabilirsiniz.

Bu kadar çok işletmenin web sitelerinde yeni gözlere sahip olmak için bir yöntem olarak blogu kullanmasının nedenlerinden biri, blog gönderilerinin Arama Motoru Optimizasyonundan yararlanmanın harika bir yolu olmasıdır. İnsanların sorularına yanıt veren veya onlara yeni bir şey yapmayı öğreten değerli içerikler oluşturduğunuzda, bir ilişki başlatabilirsiniz. Sonuçta, hedef kitlenizin ihtiyaç duyduğu bir şeyi tamamen ücretsiz sağlıyorsunuz. Bu, güven oluşturmaya yardımcı olabilir ve blog okuyucularınızı ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize yol açabilir.

İçerik pazarlaması amacıyla bir blog oluştururken akılda tutulması gereken bir diğer şey de iki ana içerik türüdür: her zaman yeşil kalan ve trend olan.

Her zaman geçerli olan içerik, yeni bir beceri öğrenmek için nasıl yapılır kılavuzu gibi her zaman alakalı olacak bilgilerdir. Bu, içeriği bir kez oluşturduğunuzda, sizin tarafınızdan çok az veya hiç bakım gerektirmeden yıllarca yeni okuyucular getirmeye devam edebileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, her daim yeşil malzemeyle ilgili zorluk, şu anda trend olmayan bir konu olduğundan, her zaman yeşil kalan içeriğinizin arama motoru sonuçlarında erken görüneceği bir noktaya gelmesi daha uzun sürebilir.

Trend olan içerik ise güncel veya güncel bir şey hakkında yazdığınız zamandır. Trend olan konuları araştırabilir veya daha da iyisi, popülerlik kazanan konularla ilgili içerik oluşturmaya bir adım önde başlamak için trend tahminlerine bakabilirsiniz.

Her zaman yeşil kalan ve trend olan içeriğin bir kombinasyonu, hedef kitlenizi oluşturmak için işe yarayabilir, bu nedenle her ikisini de içerik pazarlama stratejinize serpmek için yerler bulmak isteyebilirsiniz.

7. Bir marka olarak güvenilirliğinizi artırın

Halihazırda kendi işiniz varsa ve markanızın güvenilirliğini oluşturmakla ilgileniyorsanız, bir blog tam da bunu yapmak için harika bir araç olabilir. Müşteri tabanınızı genişletmek için insanlara şirketinize güvenmeleri için bir neden vermeniz gerekir ve bu da sattığınız ürün veya hizmetlerin ötesinde değer sağlamak anlamına gelir.

Blogunuz işinizin bir uzantısıdır, bu nedenle içeriğinizin bir marka olarak değerlerinizi ve ilkelerinizi temsil etmesi önemlidir. Hedef kitlenize, işletmenizin arkasında kimin olduğunu öğrenme ve gerçek bakış açınızı ve görüşlerinizi paylaşarak kişisel bir bağlantı kurma şansı verin. Niş alanınızdaki yeni gelişmelere ilişkin görüşünüz hakkında yazabilir ve okuyucuların bir diyaloga katılabileceği bir yorum bölümü ekleyerek etkileşimi teşvik edebilirsiniz.

Okuyucularınıza e-posta adreslerini paylaşmaları veya blogunuzu tarayıcılarında yer imlerine eklemeleri için bir neden vermek istiyorsunuz. Hedef pazarınızın çevrimiçi olarak hangi konuları arayacağını düşünün ve içeriğinize alakalı anahtar kelimeler ekleyin. Ayrıca, sizin için içerik oluşturmaya veya markanızı mevcut kitleleriyle paylaşmaya açık olabilecek nişinizdeki etkileyicilerle bağlantı kurabilirsiniz.

8. E-kitaplar ve eğitim ürünleri oluşturun

Dijital ürünler satmakla ilgileniyorsanız ancak başarılı olabilecek veya olmayabilecek bir ürün oluşturmak için bir ton iş koyarak kendinizi aşırı genişletmek istemiyorsanız, e-kitaplar başlamak için mükemmel bir yerdir. Yalnızca oluşturmaları basit olmakla kalmaz, önceki blog gönderilerinizden gelen içeriği, dijital olarak indirilebilen e-kitap bölümlerine dönüştürebilirsiniz. Bu, yepyeni fikirler bulma veya envanter stoklama konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

E-kitabınızı öne çıkarmak için Canva gibi bir program kullanarak bir kitap kapağı tasarlamak isteyebilirsiniz. Ardından tüm sayfalarınızı derleyin ve bir PDF oluşturun; yeni e-kitabınızı web sitenizde listelemeye ve hedef kitlenize pazarlamaya başlamaya hazır olacaksınız.

E-kitap satmanın büyük bir yararı, potansiyel müşterileriniz için daha düşük bir fiyat giriş noktası sağlayabilmeleridir. Ücretli içeriğinizin onlara getirebileceği değeri göstermenize yardımcı olur ve müşterilerin gelecekte daha yüksek bilet ürünlerinizi satın almasına yol açabilir. Bu nedenle, çeşitli fiyat noktalarında ürünler sunmak önemlidir, böylece ne kadar para harcamaları gerektiğine bakılmaksızın müşterilere hitap edebilirsiniz.

Birisi e-kitabınızı satın aldığında, web sitenizi ürünün kendilerine otomatik olarak gönderileceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, ürünü oluşturup web sitenizde listeledikten sonra tamamen pasif bir gelir kaynağı haline geldiği anlamına gelir. Kitlenize ürünleriniz hakkında düzenli olarak bilgi vermek için hala çaba göstermeniz gerekeceğini ve ayrıca bazı ek pazarlamalar yapmak isteyebileceğinizi unutmayın.

9. Bire bir koçluk hizmetleri sunun

Dijital ürünleriniz iyi gidiyorsa veya daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmakla daha çok ilgileniyorsanız, daha yüksek bir fiyat noktasında bire bir koçluk sunmayı deneyin. Birçok kişi danışmanlık hizmetleri, tavsiye veya rehberlik ve hesap verebilirlik için ödeme yapmaya isteklidir. Hedef kitlenizin tam olarak neye ihtiyacı olduğuna göre tasarlayabilmeniz için okuyucularınızın ne tür bir program için ödemeye razı olacağını belirlemek için mevcut hedef kitlenize anket yapın.

Herhangi bir ürün veya hizmette olduğu gibi, muhtemelen bir program taslağı oluşturmak ve kaç tane bire bir danışmanlığın ne zaman gerçekleştirileceğine karar vermek açısından önceden bazı çalışmalar yapmanız gerekecektir. Ayrıca, yanlarında götürebilecekleri somut bir şeyler olması için müşterileriniz için bazı ek çalışma sayfaları veya belgeler oluşturmayı da seçebilirsiniz.

Bire bir koçluk hizmetinizi tasarlamanın iyi bir yolu, müşterilerinizin elde etmesine yardımcı olmak istediğiniz sonuçtan başlamaktır. Hedef pazarınızı ne kadar iyi tanırsanız, bu o kadar kolay olacaktır. Oradan, koçluk programınızın ne kadar sürmesini istediğinizi belirleyin. Örneğin birçok koç hizmetlerini bir aylık, üç aylık veya altı aylık paketler halinde sunacaktır.

Ardından, toplantılarınızın yapısını belirleyin. İdeal müşterinize birebir görüşmelere ek olarak grup toplantıları ile daha iyi hizmet verilir mi? Birisi programınıza istediği zaman başlayabilir mi, yoksa katılmaları gereken belirli bir tarih var mı? Erken katılmak için zaman sınırları veya avantajlar getirmek, hala tehlikede olan potansiyel müşterileri de teşvik edebilir.

Müşterinize yardımcı olacağınız sorunu belirledikten sonra, hedeflerine ulaşmak için onlara hangi becerileri öğretmek isteyeceğinizi düşünmeniz gerekir. Bu paketler, nişiniz, hedef kitlenizin kim olduğu ve ne tür bir program oluşturmakla ilgilendiğiniz gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak farklı görünür.

10. Bir e-posta bülteni başlatın

Listeniz için henüz e-posta adresleri toplamadıysanız, başlamak için mükemmel bir yer bir blogdur. Bir e-posta listesi başlatmanın en büyük yararı, blogunuzu tekrar ziyaret edeceklerini ummak yerine, hedef kitlenize doğrudan erişmenizdir. Bu şekilde, onları pasif blog okuyucularından ödeme yapan müşterilere dönüştürme umuduyla onlara özel teklifler, haberler ve ürün teklifleri gönderebilirsiniz.

Bir e-posta bülteni ayrıca daha fazla blog trafiği getirmenin etkili bir yoludur. Her yeni blog yazısı yazdığınızda, onu yeniden biçimlendirebilir ve e-posta listenize gönderebilirsiniz. Ancak, e-postaya gönderinizin yalnızca başlangıcını eklediğinizden emin olun, böylece ilgilenen okuyucular daha fazlasını okumak isterlerse blogunuza yönlendirilmek için bağlantıya tıklamak zorunda kalırlar. Bu, blogunuza daha fazla web trafiği getirecek, bu da okuyucularınızın diğer içeriğinizle etkileşime girmek, ücretli reklamlara tıklamak veya mağazanızdan alışveriş yapmak için daha fazla zaman harcamasına neden olabilir.

E-posta bülteninizle tutarlı olmak önemlidir, bu nedenle bir program yapın ve ona bağlı kalın. Sizden ne öğrenmek istediklerini öğrenmek için okuyucularınızla görüşmeye devam edin. Bu şekilde, daha fazlası için geri gelmelerini sağlayacak değerli içerik sağladığınızdan emin olabilirsiniz.

Blogdan nasıl para kazanılır?

Unutmayın, bu adımları uygulamadığınız sürece bir blogdan asla para kazanamayacaksınız. Sizin için karlı bir strateji hazırlıyorum ve siz gerçekten yapmadığınız sürece işe yaramaz.

1. Sadece karlı niş pazarlar üzerine çalışın

Blogunuzla bir iş yapmak üzereyseniz veya Google AdSense’ten para kazanmak istiyorsanız, girmek için en karlı nişin seçilmesi, yazmaya başlamadan önce yapmanız gereken en önemli şeydir.

Blog için nasıl karlı bir niş bulunur?

Gerçek şu ki, insanlar bazı şeylerle ilgileniyorlar ve onlara kaliteli bilgi ve ihtiyaçlarına yönelik kaliteli bir ürün sunabilirseniz, para kazanabilirsiniz.

Bir konu üzerinde karar vermeden önce bilmeniz gereken birkaç sır vardır.

İşte karlı bir konu bulmak için 5 adım:

a. Popüler bir pazar seçin

İlk olarak, en kazançlı konuların büyük bir çoğunluğu 4 kategoride yer almaktadır: ‘’para’’, ‘’ilişkiler’’, ‘’sağlık’’, ‘’nasıl yapılır’’.

Para: Dijital pazarlama, iş fikirleri, evde iş, finans, borsa vb. İçinde para olan her konuyu içerir.

İlişkiler: Arkadaşlık, aşk vb. İnsan ilişkilerini içerir.

Sağlık: Kilo vermek, sağlıklı beslenmek, fitness vb. Konuları içerir.

Nasıl Yapılır: Burada insanların cevap aradığı karmaşık sorunlara çözüm sunmaktan bahsediyorum. Örneğin ‘’blog nasıl açılır’’, ‘’blogdan nasıl para kazanılır’’ gibi.

Bir konuya odaklanmak istiyorsunuz ve bu kategorilere makul bir şekilde koyamazsanız, karlı olduğundan %100 emin olmalısınız. Ancak, daha da daralmadan önce bu dört kategoriden başlamanızı öneririm.

b. Aşağı doğru daralt

Burası çoğu insanın başarısız olduğu yerdir. Ciddi şekilde daraltmadıkça “kilo vermek” konulu bir web sitesini Google’da sıralayamazsınız. Çünkü çok rekabet var.

Örneğin, ”göbek nasıl eritilir”, ”kalça nasıl eritilir” veya “hamilelik kiloları nasıl verilir” gibi konulara doğru inmelisiniz.

Bunu daraltarak, sadece arama motorlarında sıralama şansınız daha iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda hedefli trafik alacaksınız.

Daraltarak, trafik oluşturacak uzun kuyruklu anahtar kelimeler de oluşturabilirsiniz. Hatırlamanız gereken en önemli şey, aradığınız bir “hedef” bulmanız gerektiğidir.

Çok fazla kaynağınız yoksa, çok özel bir grup insana (göbek nasıl eritilir) hitap ederek başlayın.

c. Yanıltıcı analiz

Tamam, burası birçok insanın yanlış anladığı başka bir alandır. Kimsenin reklam yapmadığı bir konu içindeyseniz, o zaman yanlış seçim yapmış olabilirsiniz.

Google’da hemen hemen her şeyi aradığınızda reklamların açıldığını biliyorsunuz. Peki, reklamların ortaya çıkmadığı şaşırtıcı miktarda anahtar kelime olduğunu biliyor musunuz?

Hemen “röportaj soruları” yazarak bir arama yapın.

Bu aramayı yaptığımda karşıma tek bir reklam bile çıkmadı. Bunun nedeni, karlı olmadığı için kimsenin reklam için para harcamaya yanaşmamasıdır.

Bu, birçok insanın aradığı bir anahtar kelime olmasına rağmen pek karlı değildir. Dünyanın en büyük uzmanı olsanız bile ondan para kazanmak zor olacaktır.

d. Uzmanlığınız içinde bir konu seçmeye çalışın

Karlı olmasının yanında bir de konuşmaktan hoşlandığınız bir alan seçmeniz gerekiyor.

Öyleyse, vücut geliştirmeyi yaşam hedefiniz haline getirdiyseniz, neden bu konuda bir blog açmıyorsunuz?

Zamanla sadık okuyucularınıza satabileceğiniz bir sürü ürün bulabilirsiniz.

Birçok pazarlamacı konularını beğenmedikleri için başarısız oluyor. Keyif almadığınız bir konuda içerik oluşturmak zor olduğu kadar sıkıcıdır.

Özellikle kaliteli bilgi söz konusu olduğunda, tüm gün tek bir makale yazmak için uğraşmanız gerekebilir. Eğer yazmaya çalıştığınız konu hakkında pek bir bilginiz yoksa ve keyif almıyorsanız, vay halinize.

Bu yüzden yazmayı önemsemediğiniz bir konu seçin.

Bütün gün blogdan para kazanmak hakkında yazabilirim. Ayrıca bu konularla çok ilgileniyorum, bu yüzden içerik oluştururken daha fazla şey öğreniyorum.

e. Bol bol araştırma yapın

Favori arama motorunuzda hızlı bir arama yapın ve sizinkine benzer bir konuyu ele alan başarılı blogları bulun.

“göbek nasıl eritilir” fikrini seçmek istediğinizi varsayalım, diğer blogların bu konuyu işleyerek neler yaptığına bakın.

Kısa bir süre içinde öğrendikleriniz karşısında şaşkına döneceksiniz. İnsanların bundan para kazanmakta zorlandığını fark ederseniz, başka bir şey bulun.

Sonunda bir konu seçmeden önce her zaman kendinize “Bu iyi bir fikir mi?” Diye sorun.  Ayrıca, belirli bir grup insanı hedeflemek için daralttığınızdan emin olun.

Ayrıca konu seçimini her zaman yetenek setleriniz etrafında yapmaya çalışın.

2. Blogunuz için net bir hedefiniz olsun

Blogunuzla neyi başarmak istiyorsunuz? Blogunuzdan sadece ek gelir mi elde etmek istiyorsunuz? Veya blogunuzun sizin için büyük bir para üreticisi olmasını mı istiyorsunuz?

Bazı insanlar birkaç niş pazar için birçok küçük blog oluşturmayı seçecek ve her biriyle belirli bir aylık geliri hedeflemeye çalışacaklar. Bu yöntemi kullanarak yalnızca kar edebilecekleri dar nişleri hedeflerler.

Bununla birlikte, bazı insanlar büyük ve potansiyel olarak büyük bir kazanç elde edecek tek bir blog yapmayı seçecektir. Bu yöntemi kullanarak, daha geniş bir alanda bir blog oluşturmayı seçebilirsiniz.

Hatırlanması gereken en önemli şey, blogunuz için net bir hedefinizin olması gerektiğidir. Blog çalışmalarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için neyi başarmak istediğinize odaklanın.

Bazıları sadece en kaliteli bilgileri sunmak ve müşteriler kazanmak isterken, diğerleri ürün tanıtımlarına odaklanır. Ana şey, blogunuz için büyük bir şirketin yaptığı gibi bir misyon oluşturmaktır.

3. Sağlam bir para kazanma planına sahip olun

Blogunuz için kullanabileceğiniz birçok para kazanma yöntemi vardır. AdSense reklamlarını veya benzer bir Reklam ağını kullanabilirsiniz.

Aksi takdirde, ilgilenen kişilere reklam alanı satabilirsiniz. Ayrıca en iyi satış ortaklığı programlarından bazılarını tanıtabilir veya kendi ürününüzü bile satabilirsiniz.

Blogunuz için en iyi para kazanma planını seçin. Blogunuzdan maksimum miktarda kazanç elde etmek için bu planı nişiniz için uygun hale getirdiğinizden emin olun.

Düzinelerce popüler blogum var ve ana gelir kaynağım Google AdSense. Gelirimin %80’i yalnızca AdSense’ten geliyor.

Birçok kişi, satış ortaklığı programının AdSense’ten çok daha iyi olduğunu söylüyor, ancak satış ortaklığı pazarlaması yoluyla kazanan yüzlerce en iyi blogcudan çok daha iyi gelir elde ediyorum .

Tavsiyem, müşterileriniz olarak web sitenizin ziyaretçilerine odaklanmanız. E-posta adreslerini ücretsiz bilgilendirici bir ürünle alarak her birini sitenizi tekrar ziyaret etmeye davet edin.

Ardından, Aweber veya diğer otomatik yanıtlayıcılar gibi bir program kullanın ve mümkün olan en büyük e-posta listesini oluşturmaya çalışın. Ardından, bir yayın e-postası hazırlayarak trafik çekebilir veya ürün satabilirsiniz.

Temel olarak, şimdi bir e-posta listesi oluşturmak için çok çalışmak, gelecekteki çabalarınıza yardımcı olacaktır.

4. Ne satacağınızı bilin

Kendi ürünlerinizi veya satış ortağı ürünlerinizi satmaya odaklanmak istiyorsanız, biraz planlama yapmanız gerekir. Bu planlamanın bir parçası olarak, tam olarak ne satacağınızı anlamaya çalışmalısınız.

Örneğin, e-kitap yazılım, e-kurs gibi dijital ürünleri satmak iyi bir fikir olabilir. Sonuç olarak, müşterinize satacağınız ürünler hakkında net bir vizyona sahip olmalısınız.

Bunun önemli olmasının nedeni, blog yazarı olarak çözeceğiniz nihai “sorunu” anlamanız gerektiğidir. Dijital pazarlamanın bir kolu olan SEO hakkında araştırma yapan birine Hosting satamassınız.

Eğer ziyaretçi SEO için çözüm arıyorsa zaten bir blog sahibidir. Bu durumda hosting ihityacı olmadığı kesin. O zaman ona en iyi SEO taktiklerini anlatan harika bir e-kitap veya e-kurs pazarlamaya çalışın.

5. Okuyucularınızla etkileşime geçmenin net bir yolunu bulun (sosyal medyayı kullanın)

Bir blog ancak okuyucularıyla etkin bir şekilde etkileşim kurabilirse başarılı olabilir. Evet, blogunuzun çalışır durumda kalmasını sağlamak için, günlük olarak web sitenizi ziyaret edebilmeleri için okuyucularınızı mutlu tutmanız gerekir.

Peki bunu nasıl yapıyorsun? Tavsiyem, içeriğinizi ve ziyaretçilerinize sunacağınız tüm bilgileri planlamanızdır.

Stratejinizi nasıl uygulayacağınızın ve nasıl n başarılı olacağınızın farkında olun.

Ardından, blogunuzu sürekli güncellediğinizden emin olun, aksi takdirde ziyaretçilerinizi kaybedersiniz. Bu, blogunuza sürekli trafik çekmek için güçlü bir marka oluşturmanıza yardımcı olacaktır .

Şu anda okuyucularınızla etkileşim kurmanın en iyi yolu sosyal medyayı kullanmaktır.

Sosyal medya ile farklı ağlardaki müşterilere ulaşabilir ve genel erişiminizi genişletebilirsiniz.

Sonuçta, Facebook, Twitter ve YouTube gibi web sitelerinde günlük olarak milyonlarca kullanıcı var. Bunun küçük bir yüzdesini bile yakalayabilirseniz, okuyucular oluşturmanıza ve okuyucuları müşteriye dönüştürmenize yardımcı olacaktır.

6. Trafik çekmek ve blogunuzu tanıtmak için akıllı bir plan yapın

Trafik olmadan blogunuz para kazanamaz. Trafik çekmek için kullanabileceğiniz birçok yol vardır.

Yapmanız gereken, blogunuza sürekli trafik çekmenin yolunu planlamaktır. Ayrıca, trafiğinizin devam etmesini sağlamak için blogunuz için en uygun promosyon yöntemini bulun.

Buna değmeyecek bir yatırım yapmak zorunda değilsiniz.

Dürüst görüşüme göre, şu anda en iyi ücretsiz trafik Google arama, sosyal medya ve video pazarlamasıdır. Blogunuz için kaliteli SEO yapmak , arama motorlarından uzun vadeli trafik getirebilir.

Ayrıca bir e-posta listesi oluşturabiliyorsanız, blogunuzda yaptığınız her güncellemeden sonra abonelerinizden kolayca trafik alabilirsiniz.

Sonuç

Artık bir blogcu olarak ne kadar para kazanabileceğinizi bildiğinize ve blogunuzdan nasıl para kazanacağınıza dair birkaç fikriniz olduğuna göre, başlamaya hazırsınız!