Fotoğraf Satmak İçin En İyi 11 Uygulama

Fotoğraf satmak için kullanabileceğiniz en iyi 11 uygulamayı bir araya topladık.

Cep telefonu kameraları teknolojisi o kadar iyi hale geldi ki, birçok insan başka bir kameraya ihtiyaç duymuyor.

Binlerce fotoğrafla dolu bir galeriniz varsa, bunları telefonunuzda yer kaplamak için bırakmak yerine bir fotoğraf pazarında satın.

Aşağıda fotoğraf satmak için en iyi uygulamaların yanı sıra yeni başlayanlar için fotoğrafların internetten nasıl satılacağını anlatıyorum.

Fotoğraf satma uygulamaları

Para kazanmak için kullanabileceğiniz en iyi fotoğraf satma uygulamaları:

500 px

500px uygulaması ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki çeşit abonelik sunar. 13 milyondan fazla üyesi olan bu stok fotoğraf pazarlama uygulamasından ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz aboneliğin dezavantajı ise haftada yalnızca 7 fotoğraf yükleyebilmenizdir. Her biri sınırsız yüklemeye ve çok daha fazla özelleştirmeye izin veren üç ücretli üyelik seviyesine sahiptir.

Test etmeyi planlıyorsanız ve bir seferde çok fazla fotoğraf yüklemek istemiyorsanız, başlangıç için iyi bir platform olacaktır.

Agora Images

Agora Images uygulamasının en iyi özelliklerinden biri, kazancınızın tümünü elinizde tutmanızdır. Ayrıca kaydolmak için ödeme yapmanıza gerek yoktur.

Rütbenizin ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak farklı komisyon seviyeleri vardır. Seviyeler Junior, Advanced, Pro ve Master’dır.

Agora Images’de, fotoğrafın tüm haklarını bir kez satmıyorsunuz. Aynı fotoğrafı başka müşterilere defalarca kez satmaya devam edebilirsiniz.

Daha profesyonel bir fotoğrafçı oldukça, daha fazla satarsınız, böylece sizi sıralamada yükselten daha yüksek bir rütbe alırsınız. Daha yüksek rütbe, daha yüksek bir ödemeye eşittir.

Para kazanmak ve hatta seyahatler kazanmak için uygulamanın fotoğraf yarışmalarına da katılabilirsiniz. Yarışmalar “istek” olarak adlandırılır ve işletmeler, markalar ve blog yazarları tarafından düzenlenir.

İstek için belirli görüntü gereksinimleri verecekler ve en iyi fotoğraf kazanır.

Bylined

Bylined, istek üzerine etkileşimli fotoğraflar oluşturmak isteyen fotoğrafçılarla markaları buluşturan bir uygulamadır.

Temel olarak, markalar bir fotoğraf yarışması oluşturmak için Bylined ile iletişime geçer. Yarışma, uygulamayı kullanan kişilere gönderilir. Bir fotoğraf oluşturursunuz ve en sevdiğiniz markalardan ödeme alırsınız.

Dreamstime

Dreamstime uygulaması fotoğrafların telif hakkını muhafaza etmenizi sağlar. Fotoğrafçılar, gelir payının %25-50’sini kazanır.

Fotoğraflarınızı satmak için ödemenizi artırabilecek birkaç seçenek vardır. Münhasırlık haklarını satmak, bu görüntü için %10 bonus kazanır. Bu haklar 1-3 yıl olabilir. Ayrıca tüm hakları satmayı da tercih edebilirsiniz.

Özel katılımcı olarak kaydolur ve fotoğraflarınızı başka bir platformda satmazsanız, %60 gelir payı kazanacaksınız.

EyeEm

EyeEm, dünya çapında 25 milyondan fazla fotoğrafçıdan oluşan bir ağdır. Diğer uygulamalara benzer şekilde fotoğraflarınızı pazarda satarak ve aynı zamanda markaların görevleriyle para kazanırsınız.

EyeEm pazarında, telif hakkını saklı tutarsınız ve fotoğraf her satıldığında ödemenin %50’sini alırsınız. Sattıkları en düşük lisans, fotoğraf başına 20 dolardır, böylece her seferinde minimum 10 dolar kazanırsınız.

Bu, münhasır olmayan bir pazar yeridir, böylece aynı fotoğrafları birden fazla siteye koyabilirsiniz.

EyeEm’in amacı, fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak ücretsiz eğitimler ve ipuçları sunmak için yaratıcı bir küresel topluluk oluşturmaktır.

Foap

Foap, en iyi bilinen fotoğraf satma uygulamalarından biridir ve bazı büyük markalar oradan fotoğraf satın aldığı için karlı bir satış platformu olabilir. Komisyon oranı %50’dir.

Benzersiz bir yönü, yüklediğiniz her fotoğraf için diğer insanlardan gelen 5 fotoğrafı derecelendirmeniz gerektiğidir. Bu derecelendirmeler sizi ve fotoğraflarınızı sıralamaya yardımcı olmak için kullanılır.

Foap, insanların fotoğraf yüklediği bir pazardan daha fazlasıdır. Markalar ve şirketler aradıkları fotoğraflar için Foap’a bir talep gönderirler. Stil ve tip hakkında bilgi verirler.

Ardından Foap, fotoğrafçıların en iyi fotoğraflarını veya videolarını gönderdikleri yarışmalar veya görevler düzenler. Çalışmanız seçilirse, kolayca birkaç yüz dolar kazanabilirsiniz.

Unutmayın, fotoğraflarınızın minimum 1280 x 960 piksel çözünürlüğe sahip olması gerekir, ancak aynı fotoğrafı tekrar tekrar satmaya devam edebilirsiniz.

Scoopshot

Scoopshot, kendi fiyatlarınızı belirlemek istiyorsanız, fotoğraf satmak için en iyi uygulamalardan biridir. Bu, fotoğraflarınız birinci sınıfsa daha fazla kazanma potansiyeline sahiptir.

Kazanmanın diğer yolları günlük görevler ve yarışmalardır. Görevler, markalardan gelen belirli fotoğraflar için isteklerdir. Bu görevler, bulunduğunuz yere göre doğrudan akıllı telefonunuza Scoopshot’tan gönderilir.

Günlük yarışmalar, Scoopshot tarafından oluşturulan ve herkesin katkıda bulunabileceği fotoğraf yarışmalarıdır.

Gönderilen fotoğraflar Scoopshot mağazasında satışa sunulur. Bir fotoğrafınız her satın alındığında uygulamanızda bildirim alacaksınız.

İlginç tarafı, yüklediğiniz tüm fotoğrafların, görüntülü reklam ağları tarafından fotoğrafa bir reklam yerleştirildiğinde yayıncılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmesidir.

Fotoğrafınız çevrimiçi yayıncılar tarafından kullanılıyorsa, reklam gelirinden pay alırsınız. Fotoğrafınızın her görünümü size para kazandırır.

Shutterstock

Shutterstock, 15 yılı aşkın süredir sektörde ve milyonlarca fotoğrafa sahip. Katkıda bulunan kitleye toplam 1 milyar doların üzerinde ödeme yaptılar.

Platformlarında fotoğraf satmak için Shutterstock katılımcısı olmalısınız. Bir katılımcı, müşterinin sitede kullandığı abonelik türüne bağlı olarak fiyatın %20-30’u arasında kazanabilir.

Böylesine büyük ve tanınmış bir şirket olmak, yeni başlayan fotoğrafçıların içeri girmesini zorlaştırabilir. Yalnızca Shutterstock pazarında satış yapmak zorunda değilsiniz, bu yüzden bu iyi bir ikinci seçenek olabilir.

Snapwire

Snapwire’ın 800.000’e yakın içerik üreticisi var. Fotoğraflarınızın telif hakkını da koruyabilirsiniz.

Snapwire’ı kullanarak iki şekilde kazanabilirsiniz: portföyünüz ve gelen talepler. Snapwire, satışlardan %50 komisyon alır.

Uygulamaları, içerik oluşturucular düşünülerek özel olarak oluşturuldu, bu nedenle kullanımı kolay ve sezgiseldir.

Stockimo

Stockimo, en büyük stok fotoğraf ajanslarından biri olan Alamy tarafından oluşturulan bir uygulamadır.

Bu iyi bir şey, çünkü Alamy stok fotoğraflarını nasıl satacağını biliyor, bu yüzden başarı şansınız daha yüksek. Stockimo, telif haklarını korumanız için fotoğraflarınızın sadece kullanma lisansını satıyor.

Stockimo yalnızca cep telefonunuzdan çekilen fotoğraflar içindir. Kamerayla çekilmiş fotoğraflarınız varsa bunları Alamy’ye yükleyin.

Her satışın %20’sini alacaksınız. Bir artı, lisansa bağlı olarak satışın yüzlerce dolar olabilmesidir. Stockimo uygulaması, ortalama satış fiyatının 90 Dolar olduğunu belirtiyor.

Olumsuz yanı, şu ana kadar yalnızca bir iPhone uygulaması olmasıdır.

Twenty20

Twenty20 uygulaması, her fotoğrafçının bir galeri oluşturmasına izin verir. Fotoğraflarınızı tanıtabileceğiniz ve satabileceğiniz kendi kişiselleştirilmiş bağlantınıza sahip olursunuz.

Ayrıca sergilemek ve daha fazla görüntülenme elde etmek için en iyi fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. Satılan her fotoğraf, abonenin payının bir yüzdesini kazanır.

Örneğin, bir abone ayda 20 fotoğraf indirdiyse ve bunlardan 6 tanesi sizin ise, o abonenin katkı payının %30’unu kazanırsınız.

Yarışmalara katılırsanız, daha fazla kazanabilirsiniz. Bir marka Twenty20 platformu üzerinden doğrudan sizinle çalışırsa ödemenin %100’ünü alacaksınız.

Bu platform münhasır değildir, bu nedenle diğer fotoğraf uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Fotoğraflarınızı internetten nasıl satabilirsiniz?

Fotoğraflarınızı satmaya başlamak için tamamlamanız gereken yalnızca birkaç adım var.

1. Fotoğraf satma uygulamanızı seçin

Umarım yukarıdaki uygulamaların listesi fotoğraflarınızı satmak için size yardımcı olmuştur. Çok sayıda uygulama ile bunalmamak için bir fotoğraf satma uygulamasıyla başlamanızı öneririm.

Hangi uygulamayı seçerseniz seçin, hangisi dikkatinizi çekerse onunla başlayın. Unutmayın, bir uygulamayı kullanmaya başlamanız, başka bir uygulamayı kullanamayacağınız anlamına gelmez.

Daha sonra, fotoğraflarınızı satmak istediğiniz uygulamayı değiştirmeye karar verirseniz, bu önemli bir şey değil. Yeni bir fotoğraf satış platformuna geçiş genellikle basittir.

2. Bir hesap oluşturun

Yukarıdaki listeden bir fotoğraf satış uygulaması seçtikten sonra, bir hesap oluşturmak standart bir işlemdir. Profiliniz için tüm bilgileri metin kutularına doldurun. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.

3. Fotoğraf çekmeye başlayın

Katılmaya karar verdiğiniz uygulamanın bir inceleme sistemi varsa, onay için onlardan haber almanız bir hafta kadar sürebilir.

Bu, halihazırda sahip olduğunuz tüm fotoğrafları gözden geçirmeye veya onları fotoğraf pazarında satmak amacıyla yeni fotoğraflar çekmeye başlamak için mükemmel bir zamandır.

4. Çalışmanızı yükleyin ve paylaşın

Bir uygulama veya stok fotoğraf sitesi için onay aldığınızda, fotoğraflarınızı fotoğraf mağazasına yüklemeye başlayabilirsiniz.

Bazı uygulamalarda, fotoğraflarınızı kolayca tanıtmanıza yardımcı olacak bir sosyal paylaşım özelliği vardır.

5. Trendlere göz atın

Tüm fotoğraflar kolayca satılmaz. Bazıları diğerlerinden daha iyi iş yapacak. Daha fazla fotoğrafınızın satılması için popüler fotoğraf trendlerine bir göz atın.

Bloglar ve diğer işletmeler içeriklerini 3-5 ay için planlar. Yaz ortasında sonbahar fotoğrafları arıyor olabilirler.

Uygulama platformunuzda en çok satan fotoğraflar hakkında güncel kalmak, hangi fotoğraflarınızın iyi satış şansı yakalayacağını belirlemenize olanak tanır. Ayrıca bir sonraki fotoğraf çekiminiz için size fikir verecektir.

Nasıl daha çok stok fotoğraf satabilirim?

Yukarıdaki uygulamalardan birini kullanarak fotoğraflarınızı internetten satmayı taahhüt ettiğinizde, insanların sizin fotoğraflarınızı bulup satın almalarını nasıl sağlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Başarınız birkaç şeye bağlı olacaktır:

  • Trendlere dikkat etmek.
  • Bir kitle oluşturmak.
  • İnsanların ne satın almak istediğini belirlemek.

En çok satan stok fotoğraflar hangileri?

Stok fotoğrafların tüketicileri, blog yazarları ve küçük ila orta ölçekli işletmelerdir. Birkaç popüler web sitesine bir göz atın ve ne tür fotoğraflara sahip olduklarına dikkat edin.

Ayrıca, işletmenin fotoğrafla ne anlatmaya çalıştığını da düşünün. İnsanların satın almak isteyeceği fotoğrafları çekmenize yardımcı olabilir.

En çok satın alınan fotoğraflardan bazıları şunlardır:

  • Yemek – Hoş bir sunumla lezzetli yemekler.
  • Çalışan Kişiler – İşletmeler arasında çok popüler. Bir dizüstü bilgisayarda veya kalem ve kağıda yazı yazmak, bir arkadaşınızla sahnelemek için kolay fotoğraflardır.
  • İnsanlar – Sadece genel olarak samimi ortamlarda insanlar. Ebeveynler, çocukları veya arkadaşları olan bir grupta eğleniyor.
  • Şehirler – Şehir manzaraları, binalar, işe gidip gelen insanlar. Şehir hayatının koşuşturması.
  • Seyahat – Dünyanın farklı yerlerinden seyahat çekimleri. Instagram tarzı ama filtresiz düşünün.
  • Aletler – Şantiye, çekiçler, tornavidalar, otomobil parçaları.
  • Doğa – Hemen hemen herkes hayvanların veya manzaraların fotoğraflarını sever. Yakında safariye gitmiyor musun? Arka bahçede veya parkta fotoğraf çekin.

Sonuç

Fotoğraflarınızı internette satmak, ekstra para kazanmanın veya ek iş yapmanın harika bir yoludur, ancak yeni başlayanlar için bunun nasıl yapılacağını bilmeleri kafa karıştırıcı olabilir.

Fotoğraf satmak için en iyi uygulamaların bu listesi, fotoğraflarınızı nerede satmaya başlayacağınıza karar vermenizi kolaylaştırabilir.

Böylece sadece bir hobi olarak gördüğünüz bu yeteneği, evde iş fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz.